top of page

Vores mål med avlen

Vi bestræber os på at avle en velfungerende familiehund, der samtidig besidder gode brugsegenskaber. Kort sagt en fysisk og psykisk robust hund, der er nem at træne. Vi beviste i 2009 på Hovedavlsskuet at vi har formået at opdrætte hunde som ligner hinanden på bedst mulig vis indenfor vores opdræt og hvor sværhedsgraden var rigelig svær. Den højeste sværhedsgrad ligger på 5,5 og det vil sige at gruppen kommer fra 5 forskellige fædre og 5 forskellige mødre. Vi havde en sværhedsgrad på 5, 4 samt at alle i gruppen var brugsdyr ( de skulle alle præstere at vise mod og kampdrift) også her den sværeste præstation. Vi bruger oceaner af tid på research når vi skal anvende en hanhund og som ofte kører vi gerne meget langt til Tyskland eller andre lande for at anvende netop den hanhund som vi finder tiltalende i vores avl.

 

Vi opdrætter både brugshunde (tjenestehunde, redningshunde osv.) samt udstillingshunde der kan ligge i den "pæne ende" af placeringerne på de forskellige skuer, men som det allervigtigste er at de fungerer som brugshunde over gennemsnittet, der samtidig kan bevare sin evne som 100 % familiehund. Vi prøver hermed at opdrætte så bredt som overhovedet muligt, så der er lidt for enhver smag, temperament og formål. Alle vores hvalpe er velpræget på børn og de er også vant til vores katte og andre hunde.

 

Vi tilbyder altid hjælp med hensyn til træning, udstilling eller hvad der nu skulle melde sig af spørgsmål. Det er naturligvis i vores store interesse at hver enkelt ny hundefører/familie, får netop den hund der egner sig bedst til det enkelte formål.

Vi tilbyder endvidere at I kan komme med på vores træningshold, som afholdes en gang hver 14 dag. Vi tilbyder endvidere at passe hunden hvis I skal på ferie mm.

Vi avler kun på hunde, der som det mindste har deres IPO1-prøve (brugshundeprøve 1) og er avlskårede. I brugshundeprøven ser man om hunden har anlæg for at gå spor, lave lydighed samt at bevise om hunden har udpræget mod og kampdrift. Til en avlskåring gennemgår hunden en eksteriør bedømmelse. Hunden skal endvidere vise mod og kampdrift og der laves ligeledes en væsen test.

_______________________________________________________________________________

SIKKERHED OG GARANTI

  Når hvalpen hentes får køber en:

  • DKK stambog

  • EU pas

  • Gratis opstartsfoder fra Royal Canin

  • Hvalpe/fodervejledning

  • En udleveret ormetablet

  • Skr. købsaftale

  • Flexi line

  • Halsbånd

Hvalpen er har været til dyrlægen og fået sundhedstjek, basis vaccineret og får EU pas. Hvalpen skal basis vaccineres igen når den er 12 uger . Hvalpen er ligeledes chipmærket når den bliver hentet.

Kennel Grænsens reklamationsret er ifølge købeloven 2 år.

- Hofteledsdysplasi/Albueledsartrose der gør at hunden ikke kan godkendes til avl eller tjenestehund

- Andre dokumenteret arvelige sygdomme.

- Vi yder garanti på at tjenestehunde skal kunne bestå politiets mentaltest.

- Alle hvalpe fra os er super socialiseret blandt børn, kat og andre hunde samt alt hvad der normalt foregår af ting og udfordringer i hverdagen.

- Hvalpene samt moren er ormebehandlet hver 14 dag og hvalpekøber får også en ormetablet med.

- Når man vælger at købe hund hos os tilbyder vi også 5 x gratis træning her hos os, samt alt den vejledning I har brug for.

- Vi tilbyder endvidere pasning hvis I skulle få brug for det.

Man kan naturligvis altid reservere en hvalp, mod at lægge et depositum på 1000 kr.

KORT OM INDAVL

Emnet indavl er meget følsomt, og for mange mennesker er det et meget negativt ladet ord.
Det er beretninger om hændelser med indavl på "dårlige" individer, der som regel ligger til grund for folks misforståede opfattelse af denne avlsmetode. Fornuftig, selektiv avl er et must for alle avlere, der vil forbedre eller bevare linier bestående af sunde, gode hunde. -Det er enhver seriøs avlers ansvar at sikre, at deres dyrs linier ikke fejler noget rent genetisk. At arbejde hen imod at forbedre alle aspekter af en race er, hvad avlsarbejde drejer sig om. Dårlige gener berører ikke kun de sundhedsmæssige områder af en race, men også temperamentet.Hvis man eksempelvis vil forbedre eller bevare en hunds eksteriør (udseende) igennem indavl kræver det, at man ved noget om de individer man vil lave indavl på. Dette skyldes, at det naturligvis ikke alene er udseendet, der nedarves, men også alle andre tilstedeværende egenskaber som f.eks. temperament eller helbred. Ved indavl sker der lettere end ellers en opformering af disse egenskaber, og derfor skal man være uhyre omhyggelig med udvælgelsen af forældredyrene, da man ellers let kan komme til at stå med et kuld hvalpe med et godt eksteriør, men som f.eks. desværre har et dårligt temperament. -Så indavl er ikke noget man 'bare lige' gør, uden at have researchet begge hundes linier med hensyn til mulige dårlige egenskaber. Hvis man eksempelvis vil forbedre eller bevare en hunds eksteriør (udseende) igennem indavl kræver det, at man ved noget om de individer man vil lave indavl på. Dette skyldes, at det naturligvis ikke alene er udseendet, der nedarves, men også alle andre tilstedeværende egenskaber som f.eks. temperament eller helbred. Ved indavl sker der lettere end ellers en opformering af disse egenskaber, og derfor skal man være uhyre omhyggelig med udvælgelsen af forældredyrene, da man ellers let kan komme til at stå med et kuld hvalpe med et godt eksteriør, men som f.eks. desværre har et dårligt temperament. -Så indavl er ikke noget man 'bare lige' gør, uden at have researchet begge hundes linier med hensyn til mulige dårlige egenskaber.

_______________________________________________________________________________

UDPLUK AF UDTALELSER FRA HVALPEKØBERE

  • Vi købte vores hund Grænsen's Grynte "Pluto" hos kennel Grænsen, for snart 5 mdr. siden og har været super tilfreds med hele forløbet. Pernille og Martin står altid klar med råd og vejledning både hvad angår opdragelse, træning og hundens helbred. Kunne ikke have valgt et bedre sted at købe hund. MVH Mik og Rikke, Karlslunde

  • Jeg købte i 2012 verdens bedste hund. Den har aldrig været syg og Martin og Pernille valgte lige præcis den hund ud af kuldet, som ville passe bedst ind i vores familie og den lever op til alle krav. VH Karina Mortensen, Århus

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

bottom of page